Pd Linjong Residence

Our Journal

River side facade of Pd Linjong Residence

Crafting Harmony: The Design Journey of Pd Linjong Residence in Canggu

As we stand on this 900 sqm plot between Sempol and Padang Linjong streets in Canggu, Bali. At the moment of arrival, we feel a sense of serenity that whispers the potential for a unique architectural experience: Pd Linjong Residence. The clients dream is to have a home and sanctuary to settle down and enjoy every sunset and sunrise together.

Road side elevation of Pd Linjong Residence

Facade Detail of the House, floating building with landscape underneeth
Access pathway next to the garage

Pathway approaching the entrance door of Pd Linjong Residence Entry courtyard before entering the house

The challenge here is creating a home that will be both a sanctuary and a reflection of its surroundings. We are drawing from the symmetry and balance found in Balinese temples. From here, we envision a design that will harmoniously blend with the natural beauty of the Balinese culture.

Living Room with marbled walls, white ceilings, and terrazzo floor looking into the landscape
View of the living room from the swimming pool
Living room view of Pd Linjong Residence
Wide view of dining room, living room, and kitchen space of Pd Linjong Residence

 

Outdoor deck and swimming pool view next to living room
Media room of Pd Linjong Residence with a daybad nook
Media room with piano in the corner

The layout is taking shape with four cozy bedrooms in mind. Meanwhile, each will be a personal haven with ensuite bathrooms and walk-in wardrobes. The living room emerges as a central gathering space, designed to foster connection and warmth. The media room, tucked away for privacy, will become a versatile space for relaxation and entertainment.

Upstairs gallery of Pd Linjong Residence
Master Bedroom of Pd Linjong Residence with natural linen bedding, hardwood flooring, and wooden wall panels
Kids bedroom with hardwood flooring and wooden wall accents
Detailed shot of bedrooms at Pd Linjong Residence
Kids bedroom with free standing bed and desk as headboard at Pd Linjong Residence
Guest Bedroom at Pd Linjong Residence with working & lounging space

Walk in Wardrobe of the Master Bedroom at Pd Linjong Residence
Typical bathrooms at Pd Linjong Residence with marble basins, brushed gold sanitary ware, and teakwood table top
Typical bathrooms at Pd Linjong Residence with marble basins, brushed gold sanitary ware, and teakwood table top
Typical bathrooms with marble basins, brushed gold sanitary ware, and teakwood table top
Typical showers with tumbled marble walls and flooring and brushed gold sanitary ware
Typical showers with tumbled marble walls and flooring and brushed gold sanitary ware

The open-concept kitchen will be a space combining functionality and aesthetics. It will feature modern appliances and a breakfast space that will become the heart of the home. Adjacent to it, is an elegant dining room to enjoy shared meals and intimate gatherings.

Kitchen island with seating for 4
Kitchen island with seating for 4 and a view towards the pool & landscape
Wide view of Kitchen and living room
Kitchen space with gold pendant lamp and seating for 4
Kitchen space with gold pendant lamp and seating for 4

Throughout the design process, we want to introduce a subtle axis to guide the spatial flow of the house. By doing so, we are creating a sense of balance and unity. Additionally, every architectural element, from the façade to the interiors and materials, will reflect this concept of harmony.

Straight view from the entry corridor towards dining room and looking out into the landscape
Straight view of Dining Room looking towards Kitchen
Straight view from the entry corridor towards dining room and looking out into the landscape

The alignment of sizes, symmetry in façade elements, and the use of natural materials like marbled walls and local wood all contribute to a cohesive and grounded design. Pd Linjong Residence begins to feel like a true reflection of its environment. As a result, it’s a place that feels both familiar and extraordinary.

Upstairs Gallerr with space for art work shined by a big skylight
Detailed view of the walk in wardrobe make up table
Staircase towards the upper floor gallery
Living room detailed view with antique coffe table, potted plant, and arm chair

In Canggu’s vibrant landscape, Pd Linjong Residence offers a peaceful retreat. It’s a harmonious blend of architecture and nature, designed with care and crafted with love. Thus, it’s a project that will always hold a special place in our heart. It will remind us of the beauty when vision, inspiration, and craftsmanship come together in perfect harmony. Finally, as the journey continues, we are excited to see the stories that Pd Linjong Residence will inspire and the memories that will be created within its walls.

Facade of the House looking towards the garage corner and guest bedroom wall
Side elevation of the House from the next door rice paddies